slajd2
slajd4

 

Изберете решение соодветно за Вашиот бизнис:

  Basic Economy Business Enterprise
Мониторинг и контрола
Мониторинг на температура и релативна влажност од повеќе мерни точки во реално времеРачно и автоматско преземање на податоците од контролеротАнализа и извештаи
Генерирање на аналитички и графички извештаи за измерени вредности на одредена мерна точка во одредени периодиАнализа на измерените вредности во одреден период за одреден сензор (сонда)Напредно филтрирање на податоците за измерените вредности по различни критериуми (во маргина, над маргина, просечни, минимални, максимални температури, …)    

Автоматско пополнување на Дневник за измерени температури за HACCPОбединување на податоците односно измерените вредности од повеќе оддалечени локации во различни населби, градови во една заедничка база. Детални извештаи по локации      
Алармирање
Алармирање по пат на електронска порака (e-mail) при надминување на предефинирани критични вредности. Максимален број на e-mail адреси: 1 1 1 Неограничен
Алармирање по пат на СМС при надминување на предефинирани критични вредности. Максимален број на телефонски броеви:   1 1 3
Вклучени бесплатни СМС пораки   1 1 150
Цена на една СМС порака после надминување на лимитот на вклучените пораки   30 ден 20 ден 15 ден
Технички карактеристики
Самостоен контролер за евиденција на температури и релативна влажност со сопствена меморија и часовникБрој на Порти на контролерот за поврзување на мерни точки (максимално растојание за секоја мерна точка до   100 метри) 3 5 10 10
SD Мемориска картичка во контролерот за складирање на податоците за измерените вредности 8 GB 8 GB 8 GB 16 GB
Дигитални Сензори за мерење на температура со температурен опсег од  -40°C до +100°C 150 € 145 € 140 € 130 €
Дигитални Сензори за температура и релативна влажност со температурен опсег од -40°C до +80°C. опсег на релативна влажност од 5% до 95% RH   145 € 140 € 130 €
Неограничен број на записи по мерна точкаНапреден софтвер на контролерот. Зголемена контрола, прецизност и брзина на исчитување на сензорите (сондите)      
Можност за мерење на дополнителни амбиентални вредности (влага, прашина, …)      
Системско подесување и опции
Општи подесувања (Податоци за компанијата, Начин на стартување на апликацијата, Дизајн на апликацијата), Ажурирање на часовник на контролеротДефинирање на функциски копчиња, дефинирање на периоди на освежување на температурата, дефинирање на e-mail адреси и телефонски броеви за СМС    

Back-Up на податоците – Можност за автоматски бекап на податоцитеМожност за автоматски бекап на податоците на друг медиум, интернет и слично      
SS (System security) опција – дефинирање на кориснички привилегии и можности    

Можност за доработки на софтверот со доплата и склучен договор за одржување    

Максимален број на корисници со истовремен пристап до податоците 1 1 5 Неограничен
Поддржани оперативни системи: MS Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8
 

 

Изберете решение соодветно за Вашиот бизнис

Ambion Basic
590 €
3 мерни точки
дигитални сензори -40°C до +100°C
пристап за 1 корисник
1 e-mail адреса за алармирање
Х
Х
Х
Ambion Economy
950 €
5 мерни точки
дигитални сензори -40°C до +100°C, 5% до 95 % RH
пристап за 1 корисник
1 e-mail адреса за алармирање
1 телефон за СМС пораки за алармирање
25 бесплатни СМС пораки
Х
Ambion Business
1350 €
10 мерни точки
дигитални сензори -40°C до +100°C, 5% до 95 % RH
пристап за 5 корисници
1 e-mail адреса за алармирање
1 телефон за СМС пораки за алармирање
50 бесплатни СМС пораки
Х
Ambion Enterprise
2500 €
10 мерни точки
дигитални сензори -40°C до +100°C, 5% до 95 % RH
пристап за неограничен број на корисници
неограничен број e-mail адреси за алармирање
до 3 телефони за СМС пораки за алармирање
150 бесплатни СМС пораки
можност за мерење на дополнителни амбиентални вредности (влага, прашина, ...)
Ambion TermoPlus
3200 €
5 мерни точки
сензори за температура 0°C до +600°C
пристап за неограничен број на корисници
неограничен број e-mail адреси за алармирање
до 3 телефони за СМС пораки за алармирање
150 бесплатни СМС пораки
Извештај за измерени температури по работен налог за одредена термичка обработка